23/07/2024

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΒΟΥΛΟΜΕΝΟ ΑΙΓΙΟΥ

Το ΔΣ του Αρδευτικού Συνεταιρισμού Αιγίου αποφάσισε την έναρξη διαδικασίας λήψης προσφορών για την αντικατάσταση της υπάρχουσας γεώτρησης λόγω διαφόρων προβλημάτων. 

 Τα ελάχιστα όρια προδιαγραφών για την νέα γεώτρηση είναι τα κάτωθι: 

 1. Η σωλήνωση της νέας γεώτρησης να γίνει με σωλήνες διατομής 10 ¾’’ με σπειρώματα. Αυτό θα επιτρέπει την ευχερή τοποθέτηση του αντλητικού συγκροτήματος και την μελλοντική δυνατότητα για την επένδυση της σωλήνωσης με μικρότερη (διατομής Φ 210 - αν ποτέ τρυπήσει). 

2. Το πάχος των σωλήνων να είναι 5mm 

3. Η επεξεργασία βαφής να είναι εν θερμώ και να προσκομιστούν τα πιστοποιητικά τους προς απόδειξη 

4. Να εγκατασταθεί πιεζομετρικός σωλήνας τουλάχιστον 1’’ για την μέτρηση της στάθμης, που θα τοποθετηθεί εξωτερικά της κύριας σωλήνωσης. Ο πιεζομετρικός σωλήνας θα πρέπει να είναι μήκους 6-12μ μικρότερος από το μήκος της κύριας σωλήνωσης. 

5. Μετά την σωλήνωση να γίνει πλύση του διατρήματος και της σωλήνωσης για την απομάκρυνση του πολτού κυκλοφορίας, με την μέθοδο jet lift με την εγκατάσταση των στελεχών του γεωτρύπανου στον πυθμένα της σωλήνωσης. 

6. Η χαλίκωση να γίνει με ποτάμιους χάλικες διατομής 5-9mm απαλλαγμένους από λεπτόκοκκα και άμμους. 

7. Η γεώτρηση να καθαριστεί- αναπτυχθεί με την μέθοδο air- lift μετά την χαλίκωση. Με διαβίβαση αέρα θα πρέπει να γίνει ενεργοποίηση των υδροφόρων στρωμάτων και ολική απομάκρυνση των υπολειμμάτων διάτρησης από το έργο πριν την δοκιμαστική άντληση. 

8. Να εκτελεστεί δοκιμαστική άντληση τουλάχιστον 24 ωρών με αντλητικό συγκρότημα που να μπορεί να αποδίδει σε συνεχόμενη λειτουργία παροχή > 80 κυβικά /ώρα . Κατά την αντλητική δοκιμασία θα πρέπει να γίνονται μετρήσεις στάθμης, παροχής και μετά το πέρας των εργασιών να γίνει μέτρηση της επαναφοράς της στάθμης. 

9. Σύνταξη τεχνικής έκθεσης που θα περιλαμβάνει όλα τα αναλυτικά στοιχεία από την κατασκευή του έργου (γεωλογικά υδρογεωλογικά και δοκιμαστικής άντλησης). 

Η προσφορά πρέπει να περιλαμβάνει και το σύνολο του κόστους για την χορήγηση των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες θα εκδοθούν με ευθύνη του αναδόχου.

 Οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους πρέπει να σταλούν με ηλεκτρονικό μήνυμα στο mail του συνεταιρισμού μέχρι τις 15/8/2024. 

 Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή άλλη πληροφορία επικοινωνήστε με τα μέλη του ΔΣ.